Familiefoto’s en Social Media

Blokjes-1

In het huidige tijdperk van digitale technologie is social media een belangrijk onderdeel geworden van het leven van veel moeders. Het stelt ons in staat om kostbare momenten te delen met familie en anderen over de hele wereld. In deze blogpost ga ik dieper in op het onderwerp “Familiefoto’s en Social Media” en bespreek ik enkele belangrijke voor en nadelen.

Het Belang van Toestemming en Privacy voor Jou en Je Gezin

Voordat je de foto’s van een familieshoot op sociale media deelt, is het van het grootste belang om toestemming te krijgen van je hele gezin. Het is essentieel dat ieder gezinslid begrijpt waar de foto’s zullen worden gedeeld en wat het bereik kan zijn. Sommige gezinsleden geven misschien de voorkeur aan privacy en willen niet dat foto’s van zichzelf op openbare platforms verschijnen. Kleine kinderen kunnen hier nog niet zelf over beslissen. Denk hier goed over na als ouder.

De voordelen van het delen van familiefoto’s op social media? :

 1. Delen met Familie en vrienden! : op bijvoorbeeld Instagram kan je je kostbare momenten en herinneringen delen met vrienden en familie, vooral als ze ver weg wonen.
 2. Het is gemakkelijk en toegankelijk: Familieleden en geïnteresseerden kunnen altijd en overal toegang krijgen tot jouw foto’s, zolang ze internet hebben.
 3. Creatieve uitdrukking: Social media biedt voor moeders een platform om je fotografische vaardigheden te tonen en je creativiteit te uiten.
 4. Op zoek naar sociale goedkeuring: Als moeder kan je positieve feedback en waardering ontvangen voor je geweldige familiefoto, mits de kwaliteit uiteraard goed is.
 5. Deel van een online gemeenschap: Het delen van familiefoto’s kan je betrekken bij een gemeenschap van gelijkgestemde moeder en ouders. Je kan een community creëren.
 6. Herinneringen bewaren in een online fotoboek : Social media kan fungeren als een digitaal archief voor het bewaren van dierbare foto’s en verhalen. Zo heb ik zelf een besloten Instagram account gemaakt van mijn dochter en plaatste ik wekelijks een foto of video.
 7. Mogelijkheid om te delen met een breder publiek, waar je ook bent: Als je wilt, kun je je foto’s delen met een groter publiek en zo anderen inspireren of impact hebben, dat is vooral ook handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent.

Wat zijn de nadelen van het delen van familiefoto’s op social media? :

 1. Privacy: Zoals direct aan het begin vermeld.. Het delen van familiefoto’s kan de privacy van je gezin in gevaar brengen, vooral als je niet goed nadenkt over wie de foto’s kunnen zien.
 2. Overbelasting: Te veel foto’s delen kan overweldigend zijn voor je volgers en kan leiden tot desinteresse.
 3. kwaliteit : wees er wel van bewust dat kwaliteit nog altijd boven kwantiteit staat. het delen van mooiere en professionele fotos zorgen voor meer bereik dan slechte mobiele fotos.
 4. Het ontvangen van negatieve reacties: Niet iedereen is even aardig; Je kunt negatieve opmerkingen of kritiek ontvangen, wat je kan ontmoedigen.
 5. Tijdsintensief: Het cureren en delen van foto’s op sociale media kan veel tijd in beslag nemen.
 6. het kan zorgen voor afleiding: Sociale media kunnen afleiden van het genieten van echte momenten, omdat je bezig bent met vastleggen en delen.
 7. Vergelijkingen van anderen: Het constant zien van foto’s van andere gezinnen kan leiden tot vergelijkingen en onrealistische verwachtingen. Wees hiervan bewust. En daarbij, op social media zijn het vaak mooie kanten.

Het is echt belangrijk om zorgvuldig af te wegen welke voordelen en nadelen relevant zijn voor jou bij het delen van familiefoto’s op social media. en dit geldt niet alleen voor jou maar voor het hele gezin.

Als fotograaf respecteer ik de wensen van privacy. Ik zal altijd na een Familieshoot vragen of ik de foto’s mag gebruiken voor mijn portfolio. Is dit niet het geval dan doe ik dat ook niet.

Ben jij klaar om de mooiste foto’s te delen op jouw social media? Maak dan een afspraak met mij en ik zorg voor die social media waardige foto’s die professionaliteit en kwaliteit uitstralen!

Dit vind je misschien ook leuk…