Waarom Ik geen filters gebruik in mijn fotografie

Blog-filters

Als fotograaf ben ik voortdurend op zoek naar manieren om mijn werk te verbeteren. In een tijdperk waarin filters en bewerkingstools overvloedig beschikbaar zijn, en dit zie je vooral op de social media kanalen zoals tiktok en Instagram , heb ik bewust gekozen om een andere weg in te slaan. Ik geloof in het vastleggen van momenten zoals ze zijn, met alle natuurlijke schoonheid en imperfecties intact.

Het gebruik van filters in fotografie is een veelbesproken onderwerp. Sommigen beweren dat filters de foto’s verbeteren door het toevoegen van artistieke effecten en het verbeteren van de algehele uitstraling. Maar voor mij gaat het om het behouden van de echtheid en het vastleggen van de ware essentie van mijn onderwerp.

Een van de belangrijkste redenen waarom ik ervoor kies om geen filters te gebruiken, is omdat ik geloof dat ze afbreuk kunnen doen aan de natuurlijke kleuren en texturen van mijn foto’s. Vaak zie ik foto’s waarbij filters worden gebruikt die gezichten van modellen bedekken met rare vlekken en onnatuurlijke tinten. Dit kan afleiden van de ware schoonheid van het onderwerp en de authenticiteit van de foto aantasten.

Natuurlijk begrijp ik dat filters voor sommige fotografen een waardevol hulpmiddel kunnen zijn en dat er situaties zijn waarin ze op een creatieve manier kunnen worden toegepast. En uiteraard haal ik ook storende elementen weg maar voor mij gaat het erom mijn eigen stijl te ontwikkelen en mijn artistieke visie op mijn eigen manier tot uitdrukking te brengen.

Als fotograaf streef ik naar het vastleggen van echte emoties en momenten. Ik wil dat mijn foto’s een verhaal vertellen en een connectie maken met de kijker. Door geen filters te gebruiken, kan ik de natuurlijke schoonheid van mijn onderwerp behouden en een oprechte weergave van het moment creëren. iedere klik is een blijvende herinnering.

Dus de volgende keer dat je mijn werk bekijkt, weet dan dat je kijkt naar foto’s die zijn vastgelegd met een passie voor authenticiteit en een liefde voor natuurlijke kleuren. Geen filters, geen kunstmatige toevoegingen, alleen de pure schoonheid van het moment zoals het was bedoeld om te zijn vastgelegd.

Dit vind je misschien ook leuk…

Familiefoto’s en Social Media

Familiefoto’s en Social Media

In het huidige tijdperk van digitale technologie is social media een belangrijk onderdeel geworden van het leven van...